Sexgunga – Vi går igenom vad en sexgunga är och varför du ska köpa en 2023

Sexgunga – Vi går igenom vad en sexgunga är och varför du ska köpa en 2023

Du har kanske gått i tankarna att köpa en sexgunga men vill först veta lite mera om vad det finns för olika alternativ innan du gör ditt köp. Vi på Lustlandet går igenom vad en sexgunga är och ger dig den informationen du behöver innan du gör ditt köp. En sexgunga är ett perfekt komplement till dig som vill ta sexlivet till nya höjder och prova något nytt och spännande.

En av de bästa sakerna är att det finns möjlighet att prova nya sexställningar samtidigt som du upplever tyngdlöset i akten. Du behöver inte vara någon akrobat för att kunna njuta av en sexgunga utan det blir mera av ett hjälpmedel för att skapa lite mera spänning i vardagen.

Innan du sätter igång med ditt köp berättar vi lite mera ingående vilka olika sexgungor som finns och vad som skulle passa dig vad gäller plats och utrymme.

sexgunga - lustlandet.se

Vad är en sexgunga för något?

En sexgunga är en typ av gunga som används för erotiska tillställningar för att få nya upplevelser ovanför marken. Genom att använda en sexgunga finns det möjlighet att prova nya sexställningar och att skapa en mer erotiskt rum för dig och din partner.

En av anledningarna till att de flesta köper en sexgunga är att komma åt kroppen på ett helt annat sätt genom att den ena parten ligger ner upphängd i luften. När du ligger i sexgungen får man en känsla av tyngdlöset som är väldigt spännande.

Det finns också sexgungor som har möjlighet att sätta fast den ena parten som skapar en form av maktförskjutning. Då kan personen som ligger ner släppa kontrollen och låta den andra få göra lite som den vill. Detta blir en form av bondage som kan då uppskattas av många par som gillar lekar som innehåller lite BDSM. Dock är detta inte något som alla sexgungor har utan något man får lite efter om man vill ha denna typ av funktion. Det finns också möjlighet att använda red och dylikt i sexgungan för att få samma typ av upplevelse.

Att välja rätt sexgunga?

Sexgunga med stöd för hela kroppen

En sexgunga som har stöd för hela kroppen är precis som det låter, en gunga som det är väldigt enkelt att lägga sig i med hela kroppen. Sexgungor av denna typ brukar normalt sätt vara väldigt bekväma att ligga i då de har ett bra stöd för ryggen när man är upphängd i luften.

Eftersom de flesta av dessa gungor har så bra stöd är det också ett bra alternativ för personer som inte vill försöka sig på för mycket fysiska aktiviteter i luften utan vill hellre bara ligga ner och njuta.

Nackdelen är att det finns inte så många sexpositioner att prova eftersom sexgungan fungerar mera som en upphängd yta där personen ligger i ett begränsat antal positioner jämfört med andra sexgungor.

Stöd hela kroppen

You2Toys, Sex Swing

 • 2195 kr 2995 kr
Stöd hela kroppen

You2Toys Hot Rockin´ Love Swing

 • 1495 kr 1999 kr
Stöd hela kroppen

Rimba Sexsling Läder
50 x 75 cm

 • 1 695 kr
Stöd hela kroppen

Strict Extreme Sexgunga utan Stativ

 • 2 595 kr
Stöd hela kroppen

Feels Like Heaven Sexgunga

 • 1 447 kr

Sexgungor med endast remmar som stöd

Sexgungor med remmar har inte lika mycket stöd då de enbart har remmar i sig. Desto mera remmar som sexgungan har desto mera stöd får kroppen när man hänger uppe i luften.

Det som är positivt med dessa sexgungor är att det finns mera möjlighet att prova olika positioner när man hänger uppe i luften. Du kan fästa remmarna på de sätten du väljer och begränsningen är då hur mycket personen klarar av som blir upphängd.

Nackdelen är då att om man försöker sig på för svåra positioner kan det bli lite för ansträngt för kroppen att hålla sig uppe. Dock finns det såklart sätt att få det väldigt skönt i dessa gungor om man hittar en väldigt stadig och bekväm position att hänga i. Det kan också vara en nackdel om remmarna sitter fel och för mycket tyngd går till enstaka kroppsdelar. Då får man justera så att vikten fördelas på ett bra och säkert sätt så att personen som inte skadas.

Sexgunga med endast remmar

Fetish Fantasy Bondagegunga

 • 1 195 kr
Sexgunga med endast remmar

Fetish Fantasy Sexgunga

 • 1 295 kr
Sexgunga med endast remmar

Joydivision Love Swing Multi Vario

 • 1 695 kr

Att hänga upp en sexgunga

Ett av de största problemen med sexgungor är var de ska vara i hemmet. Att ha en gunga mitt i rummet när vänner och familj kommer på besök är kanske inte något som de flesta vill visa upp. Därför finns det lite olika typer av sexgungor som monteras på olika sätt. De flesta sexgungor måste hängas upp i taket men det finns också möjlighet att hänga upp via dörr eller ställning.

Tillbehör

Joydivision Krok för Trätak

 • 99 kr
Tillbehör

Joydivision Kraftfull Fjäder för Par

 • 349 kr

Sexgunga som hängs i taket

Att montera en gunga i taket är ett bra alternativ för att kunna utnyttja utrymmet för sexgungan på ett bra sätt. Det finns då en del spelrum att kunna använda sig av där personen som hänger i sexgungan kan uppleva en mer gungande sensation. Monteringen är väldig enkel och det går att hänga upp och ta ner sexgungan väldigt enkelt som gör det väldigt smidigt.

Om det är någon nyfiken som undra varför det finns ett fäste i taket kan man helt enkelt säga att det är för att hänga en boxningssäck, lampa eller något annat som kräver ett bättre fäste. Det finns också möjlighet att gänga en sexgunga i en chinning bar förutsatt att den är tillräckligt högt över marken.

Dörrmonterad sexgunga

För de som inte vill använda metoden ovanför finns det sexgungor som man helt enkelt fäster i dörren. Dessa kräver då inte att man gör hål i tak eller vägg utan monteras väldigt enkelt på dörren hemma. Nackdelen med dessa sexgungor är att de är lite mera begränsade i att man har en dörr bakom sig som man lutar sig mot. Dessa gungor är dock väldigt billiga och kan användas för att prova på att hänga i luften, de kräver inte heller någon renovering där hemma och kan stoppas undan väldigt smidigt också.

Dörrmonterad sexgunga

Fetish Fantasy Dörrgunga

 • 499 kr
Dörrmonterad sexgunga

Fetish Fantasy Deluxe Dörrgunga

 • 599 kr
Dörrmonterad sexgunga

SPORTSHEETS DOOR JAM SLING SPECIAL ED.

 • 1799 kr

Sexgunga med en ställning

Om man absolut inte vill borra hål i taket och sätta dit något form av fäste kan sexgungor med en ställning vara ett bra alternativ. Dessa är rätt så otympliga då de tar rätt så mycket utrymme och kräver en del montering för att sätta upp. Dock skapar det möjligheten till att flytta runt denna ställning till valfritt område i hemmet. Sen för de personer som inte kan leva utan sin gunga med ställning går det också att ta med sig den på resande fot då de flesta har möjlighet att monteras ner för smidig transport.

Sexgunga Ställning

Fetish Fantasy Love Swing Stand

 • 2 995 kr
Sexgunga Ställning

BONDAGE FLOOR STAND

 • 2999 kr 3499 kr
Sexgunga Ställning

Strict Extreme Sexgunga och Stativ

 • 4 995 kr

Vilken ska du köpa?

Efter du har läst en del om olika sexgungor kanske valet fortfarande är svårt. Det är ändå en investering och rätt stora pris skillnader mellan de olika sexgungorna som finns ute på marknaden idag. Om du är helt ny och vill prova kanske ett billigare alternativ passar dig där du får se hur den känns och hur mycket den används.

7 anledningar till varför du ska köpa en

 • Det blir en ny upplevelse där du och din partner kan ha väldigt roligt. Det är ett bra alternativ för dom som saknar det där lilla extra som kan skapa en del spänning i vardagen.
 • Känslan av viktlöshet och möjlighet till att snurra runt och gunga i olika konstellationer är väldigt roligt och ger en helt ny unik upplevelse.
 • Flera sexställningar att prova. Genom att ha en sexgunga kan man prova nya sex positioner som inte var möjligt innan. Genom att hänga med remmar eller stöd för hela kroppen skapar en höjdskillnad som kan uppskattas av de som använder sexgungan.
 • Krydda upp sexlivet med en sexgunga. Du kanske infinner dig i en relation där det börjar kännas lite tråkigt och det saknas det där lilla extra för att få igång något. Då kan en sexgunga vara väldigt bra att introducera för att få till lite roligare och erotiska aktiviteter.
 • Bondage – om du är lite sugen på att bli fastbunden kan en sexgunga med detta alternativ vara ett bra första steg. Du kanske vill hänga fastspänd uppe i luften medans partner gör det hen vill?
 • En present – varför inte köpa en sexgunga till det där paret som alltid skryter om sitt vilda sexliv? Eller till ett nygift par som skulle uppskatta lite roliga aktiviteter i hemmet.
 • För mera bekväma sexpositioner – sexgungor med stöd för hela kroppen har möjlighet att justeras för att ha den perfekta höjden så att det blir väldigt bekvämt genom att inte behöva böja sig ner eller ligga på ett visst sätt i en säng. Det ger också möjlighet till gungning som kan hjälpa till vid samlag.
 • Kan användas tillsammans med andra sexuella redskap som exempelvis analkrok

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Våra inlägg

Sponsrat innehåll