Allt du behöver veta innan du köper en Gagball 2024!

Allt du behöver veta innan du köper en Gagball 2024!

Utforska de Senaste Modellerna och Lär dig om Säker Användning

En gagball, eller ball gag, är en typ av munkavle som är populär inom BDSM-scenen men även för de som vill addera lite extra spänning i sovrummet. Denna sexleksak används ofta för att begränsa tal eller dämpa ljud och kan vara ett spännande tillskott till dina erotiska lekar.

2024 har medfört en rad innovationer och förbättringar i gagballarnas design och funktionalitet. Med fokus på komfort, säkerhet och användarvänlighet, har nya modeller utvecklats för att passa en rad olika preferenser och behov.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom:

 • Olika Typer av Gagballs: Upptäck de senaste modellerna, från traditionella gagballs till innovativa designlösningar som erbjuder både komfort och kontroll.
 • Prissättning och Kvalitet: Vi jämför olika gagballs baserat på pris och kvalitet för att hjälpa dig hitta en som passar din budget och dina behov.
 • Användning och Säkerhet: Lär dig om hur man använder gagballs på ett säkert sätt. Detta inkluderar tips om rätt storlek, materialval och hur du kan kommunicera effektivt med din partner trots begränsningen av tal.
 • Råd för Nybörjare: Speciella överväganden och tips för nybörjare som vill utforska användningen av gagballs.
 • Risker och Försiktighetsåtgärder: En viktig del av artikeln ägnas åt att diskutera potentiella risker och hur man kan minimera dem.

Vår guide är utformad för att ge dig en omfattande översikt av allt du behöver veta om gagballs 2024, från att välja rätt modell till att använda den på ett säkert och njutningsfullt sätt. Oavsett om du är ny inom BDSM eller bara vill krydda ditt sexliv, kommer den här guiden att hjälpa dig på din resa.

gagball - vad ska du tänka på innan du köper en

Förstå syftet med Ball Gags

Det finns många redskap att använda sig av när det kommer till BDSM och inte minst en gagball som brukar vara en av de mera populära sexlesakerna. En vanlig företeelse brukar vara att en undergiven person bär på en gagball medan den dominanta är den som kontrollerar. Eftersom den undergivna sätter sig i en situation där den inte kan prata eller andas genom munnen blir det en väldigt start kraftdynamik mellan båda parter som blir väldigt spännande.

Den som tar på sig den dominerande rollen kan uppleva en känsla av kontroll där den inte tillåter den undergivna att kommunicera på ett enkelt sätt utan enbart kan göra vissa typer av ljud som kan vara väldigt lusthöjande. Den undergivna kan känna en tillfredställelse genom att inte kunna kommunicera och bli vägledd av den dominanta hur den tar kontroll över situationen. För de som gillar att dela ut straff kan en gagball vara ett bra komplement där den undergivna tvingas ha på sig den i olika situationer och under längre eller kortare perioder.

En gagball kan användas i de flesta situationerna då den är väldigt enkel att ta fram och sätta på och många använder den väldigt flitigt i sängkammaren.

Sen den erotiska boken femtio nyanser kom ut har gagballs blivit allt mer vanligt och fått personer att vilja testa på BDSM för att krydda till sexlivet.

Valet av gagball, vilken passar mig?

Gagballs används lite som ett samlingsord för olika typer av gagbolls då det finns en hel del olika varianter att köpa. De kommer i olika storlekar, former och storlekar och sen finns det också vissa med speciella tillägg. När du väljer gagball finns det en hel uppsjö av olika varianter och det som avgör vilken som passar dig beror lite på erfarenhet men också vad den ska användas till för sorts lekar.

En bra förhållningsregel för nybörjare är att inte köpa en alltför stor gagball och som man kan andas igenom. Då sätter det inte allt för mycket press på personen som använder den där gapet i munnen inte blir för stort. En större gagball innebär mera restriktioner för den som använder den då det blir som en munkavle där andningen blir minimal och det bara går att andas genom nästan.

Nedan kommer vi prata lite mera om vilka olika gagballs som finns idag samt material och utformning. Vi går också igenom vilka gagballs som passar till olika rollspel och de som är lite mera nybörjar vänliga än andra.

De olika typerna av gagballs

De flesta som hör ordet gagball tänker sig nog en boll som sitter fast på någon sorts rem som fästs i någons mun runt huvudet. Då detta stämmer för de flesta gagballs finns det väldigt mycker mera att välja mellan. Här listar vi lite olika varianter av gagballs och hur de fungerar:

Alla dessa produkter ovanför är då inte gagballs då de inte har den traditionella bollen som kännetecknar en gagball men ändå så brukar ballgag vara en populär sökning för att hitta till de flesta produkterna inom denna kategori.

Bland gagballs finns det lite varianter som har specifika funktioner.

 • Gagball som innehåller metall – det finns gags som har som syfte att hålla munnen öppen som då har en justeringsfunktion. Det finns också gags med metallboll eller med en metallring istället för plast eller gummi.
 • Gagball med möjlighet till öppen eller stängd mun – dessa gags innehåller ett munstycke med propp som enkelt går att stänga eller öppna beroende på vad den dominanta vill göra i leken.
 • Gag med låsmekanisk – En gag med låsmekanism kan antingen komma med lås med nyckel eller möjlighet att sätta dit eget lås.
 • Bondage-huva med gag – dessa är av större variant och som till mestadels består av ett halsband och då också en gag i samma set.
 • Gagballs med nippelklämmor – precis som namnet låter har de också nippelklämmor som går att sätta fast vid bröstvårtorna eller i andra fall längre ner på kroppen om så skulle viljas.
 • Det finns också gagballs som har möjlighet att sättas fast på en buttplug

Extra funktioner på en ballgag är väldigt upphetsande för vissa då det finns mera saker att använda sig av när man leker med sin partner. Det finns också mera lyxiga gagballs i bättre material som går att köpa som passar till specifika klädesplagg och outfits.

Storlekar att välja mellan

StorlekBolldiameterErfarenhetsnivå
Extra liten2,5-3 cmNybörjare
Liten3,5 cmNybörjare
Medium4-4,5 cmMedel
Large5 cmMedel/Avancerad
Extra Large6-7,5 cmAvancerad

Vad finns det för olika material när det gäller Gagballs?

Silikon

Silikon är nog det vanligaste materialet vad gäller sexlekasaker. Det används flitigt för nästintill allt och då också gagballs.

Fördelar
– De är flexibla och hållbara
– De innehåller ingen råolja
– De repas eller bleknar inte
– De klarar av väldigt varma och kalla temperaturer

Nackdelar
– Dämpar inte ljud så bra

ABS-plast

Används mera för avancerade användare då ballgags är av detta slag är lite hårdare material.

Fördelar
– Hårt material
– Enkelt att rengöra
– Hållbara

Nackdelar
– Kan i vissa fall ha lite av en lukt
– Är bättre för BDSM aktiviteter

Metall

Metall är det hårdaste materialet vad gäller Gagballs och kommer oftast i rostfritt stål. Dessa är ämnade till mera avancerade användare.

Fördelar
– Slitstarkt
– Hårdare material
– Väldigt hållbara
– Dämpar ljud

Nackdelar
– Vissa människor gillar inte metall i munnen
– Rekommenderas inte för nybörjare

Läder

Ballgags som innehåller läder brukar oftast vara lite dyrare och estetiskt tilltalande då de ger en lyxigare stil. De kan matcha med outfits som också innehåller mycket läder.

Fördelar
– Mjuk
– Hållbar
– Trevlig estetik

Nackdelar
– Svår att rengöra (kan bli “fuktig” efter långvarig exponering för saliv)
– Vissa kan lukta starkt

Latexgummi

Hårdare än silikon men mjukare än metall. Det är ett vanligt material som används i sexleksaker, inklusive ball gags.
Latexgummi är mellan silikon och metall i hårdhet och är ett väldigt vanligt material för olika sexleksaker.

Fördelar
– Lätt att rengöra
– Torkar snabbt
– Hållbar

Nackdelar
– Porös (kan bära bakterier om de inte rengörs ordentligt)
– Kan lukta starkt
– Vanligt allergen

Välj gagball efter erfarenhetsnivå

Det viktigaste att tänka på när man väljer vilken gagball man ska börja med är hur bekvämt det är när man väl har den i munnen. Att köpa en för stor gagball från början kan skapa väldigt mycket obekvämlighet. Därför är det bättre att köpa en mindre och uppgradera till större allt eftersom, det finns såklart undantag för dom som tycker det absolut inte är några problem att börja med en större boll då de känner att de klarar av det från första stund.

Det viktigaste är att inte ta sig vatten över huvudet om den ska bäras en längre period. Då gäller det att ha en bra kommunikation med sin partner och se till så att det alltid finns möjlighet att ta ut den om det skulle uppstå problem.

Nybörjare

När man är nybörjare handlar allt om att försöka skapa en så bra och bekväm situation så att inte bollen skapar för mycket obehag på grund av okunskap om hur det påverka käken och munnen när den väl är i munnen. Ballgagen ska helst vara i silikon då det är av ett mjukare material samt att den ska kunna tas av utan problem från den som bär den. Därför kan det vara ett bra att köpa en ballgag med ett avtagbart band eller ett band som går att justera för att skapa en mer behaglig känsla.

BILLIGAST

Obaie Nybörjargag

 • 179,00 kr 125,30 kr
BRA VAL

Ouch! Ball Gag with leather straps – Red

 • 149 kr
BRA VAL

Blaze Gagboll, Svart

 • 179 kr

Medel

När man blir mera avancerad kan man gå upp i stolek av boll, då kan man sikta in sig på exempelvis 3,8 till 5 centimeter i diameter. Då kommer bollen att bli större som då begränsa användaren i tal och också möjlighet att andas igenom munnen. Det går också att prova på att ha remmar som går att spänna fast hårdare och som sitter bättre för att få till den där känslan av underkastelse.

BILLIGAST

Obaie Silikongag i Konstläder

 • 249,00 kr 149,40 kr
BILLIGAST

Obaie Soft Konstläder Silikon Gag

 • 249,00 kr 174,30 kr
BILLIGAST

Bondage couture ball gag black

 • 349 kr

Avancerade

De mest avancerade användare kan vilja ha gagballs som är väldigt svåra att komma ur och som inte tillåter någon andning överhuvudtaget ur munnen. Ett bra exempel på dessa gags är sådana som går att blåsa upp eller modeller som sitter med lås som användaren inte kan komma ur om inte de får hjälp från någon.

BILLIGAST

Mask With Gag Bling Ball Black

 • 295 kr
BRA VAL

Kinky Adjustable Harness With Blindfold & Ball Gag

 • 495 kr 369 kr
BRA VAL

Whitehead Gag av Stål

 • 549 kr

Bra att tänka på ur en säkerhetssynpunkt

När vi nu har gått igenom storlek och material är det viktigt att också gå igenom säkerheten med att använda en gagball.

Det är alltid viktigt att tänka på säkerhet när man utför sexuella aktiviteter som innehåller någon fara till användaren. Detta är extra viktigt då gagballs är något som begränsar och förhindrar andningsupptagning genom munnen.

Kommunikation och samtycke

Det absolut viktigaste när det kommer till BDSM är samtycke där de som utövar BDSM inte går över någon gräns och orsakar den andra obehag. Därför bör man diskutera vad som är acceptabelt att göra innan man påbörjar någon sorts session. Därför är det en bra idé att diskutera med ens partner vad den vill göra och vad den andra är bekväm med innan man sätter igång. Det kan exempelvis vara att bära på ballgagen en viss tidsram och då utvärdera om det har känts bra eller dåligt för att hitta någon som fungerar för bägge parter.

Se till att kunna signalera om det uppstår obehag

Om man använder en ballgag som gör det svårt att kommunicera verbalt är det bra att ha någon gest där man kan uttrycka obehag. Det kan exempelvis vara att man använder sin hand för att slå på något föremål tre gånger som i kampsport. Eller att man knäpper fingrarna för att signalera att något är fel. Det finns också dom som använder sig av föremål som knapplarm som går att trycka på som sedan utgör ett ljud.

Bära ballgag när man är täppt i näsan?

I modeller av gagball som är väldigt stora kan det vara svårt att andas genom munnen då enbart andning kan göras genom näsan. Har man svårt att andas genom nästan är det en väldigt dålig idé att bära på en större gagball. Det kan vara att man exempelvis är förkyld eller har någon form av allergi som försvårar andning genom näsan.

Här kan en bra lösning vara att bära på en gagball av mindre slag då andning genom munnen kan fortfarande genomföras. Sedan finns det också O-ringar som är gags som gå har ett större hål som går att andas genom utan problem.

Hår och piercingar som kommer i vägen

När man sätter på och tar av olika slag av gags kan det ibland trasslas i hår eller fångas i någon piercing. Här är det viktigt att tänka på att ta sin tid och inte försöka göra saker för snabbt som oftast brukar ske om man är i någon form av sexuell aktivitet. Det är bara att ta sin tid och sätt fast det som ska sättas fast på ett lungt och avslappnat sätt.

Om situationen uppstår där kanske hår eller någon piercing har fastnad är det bra att ha en gest att signalera sin partner att någon är fel som har diskuterats lite tidigare i artikeln.

Extrema fall

Om det uppstår en situation där personen måste få av sig gagballen från huvudet väldigt fort är det bra att ha en strategi där det går att få av den med en gång. Något som många skriver om är att ha en bra sax i närheten som är absolut inte en bra idé då vanliga saxar har inte det som krävs för att få loss rep och andra BDSM redskap. Det absolut bästa är att ha något som kallas för en Bondage Sax som är ett måste för alla bondage entusiaster.

Ansvar för den som kontrollerar sessionen

Om du är en dominant person som utövar BDSM med en undergiven person som bär på en ballgag och sitter fast ska du aldrig lämna personen ensam. Detta gäller framförallt om det finns en större ballgag inblandad där den begränsar användarens andning. Den dominanta personen är alltid ansvarig för att få till en så säker session som möjligt så att den undergivna inte befinner sig i någon sorts fara och kan snabbt ingripa om något skulle gå fel.

Underhåll gagball

Precis som de flesta sexleksaker samlas det bakterier efter användning och då är det viktigt att rengöra din gagball och desinfektera den. Då slipper du det jobbiga momentet där det kan skapas bakterier som sprids vidare.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Våra inlägg

Sponsrat innehåll