Heter det dildos eller dildoes?

Heter det dildos eller dildoes?

Många söker på dildoes på nätet men är det rätt?

Både “dildoes” och “dildos” är stavningar av ordet “dildo”, vilket är ett sexleksak som vanligtvis används för vaginal eller anal penetration. “Dildoes” är en mindre vanlig stavning av ordet “dildo”, medan “dildos” är den mer vanliga stavningen som oftast används idag.

Om man jämför sökresultatet mellan de två stavningarna, är det troligt att sökningar efter “dildos” kommer att generera fler resultat än sökningar efter “dildoes”. Detta beror på att “dildos” är den mer etablerade stavningen av ordet, och används oftare i sökmotorer och på e-handelsplattformar som säljer sexleksaker.

Heter det Dildoes - Lustlandet.se

Den korrekta stavningen är “dildos” på svenska.

En vanlig orsak till att svenskar skriver fel i ord som “dildo” eller “dildos” är på grund av påverkan från det engelska språket. I engelskan används ofta pluralformen “dildos” istället för den korrekta svenska pluralformen “dildosar”. Eftersom många svenskar konsumerar innehåll på engelska och är vana vid det engelska språket, kan de bli påverkade av dessa engelska uttryck och sedan omedvetet använda dem på svenska.

En annan faktor som kan spela in är att vissa svenska ord kan ha en engelsk låneordsversion som används mer frekvent än den ursprungliga svenska termen. Ett exempel på detta är ordet “dildo” som är en direkt översättning från engelskan och kan användas på svenska, men där “dildos” som pluralform inte är korrekt svenska.

Det är dock viktigt att påpeka att även om engelskan kan påverka svenskan och dess stavning, så är det viktigt att försöka upprätthålla och respektera de grammatiska reglerna och stavning i det svenska språket. Det är också viktigt att komma ihåg att ordens användning kan variera beroende på sammanhanget och kontexten.

Hur många söker på Dildoes istället för Dildo?

Enligt statistik från olika sökmotorer och internetmarknadsföringsverktyg är det förvånansvärt många som söker på felaktiga stavningar av ordet “dildos”. I Sverige är det faktiskt sju gånger fler som söker på “dildoes” istället för “dildos”. Detta är väldigt vanligt vad gäller sexleksaker då många av orden är översättningar från engelska ord och som används i de flesta sexbutikerna

Dock är det inte så vanligt att använda ord som exempelvis glasdildoes som har mindre sökningar än glasdildos som är den rätta benämningen. 

Trots detta är det fortfarande viktigt att försöka bibehålla korrekta stavningar och grammatik i det svenska språket, särskilt i professionella sammanhang. Att använda felaktig stavning kan ge intryck av bristande kunskap och kompetens, och det kan också göra det svårare för andra att hitta rätt information på internet.

Så även om det är vanligt att söka på felaktiga stavningar av ord, är det viktigt att sträva efter att använda rätt stavning och grammatik i både tal och skrift. 

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Våra inlägg

Sponsrat innehåll