Buttplug och analplugg för nybörjare

Buttplug och analplugg för nybörjare

Är du lite osäker på om du vill köpa en buttplug eller har köpt en och vill få lite tips och inspiration, då har du kommit helt rätt! Vi på Lustlandet har skritivt en artikel på allt du behöver veta om buttplugs och vad du bör tänka på när du köper din första.

Har du funderingar eller är bara allmänt nyfiken är denna artikeln perfekt för dig, vi har samlat in det mesta som har med buttplugs att göra så att du ska bli inspirerad och öka din njutning till en helt ny nivå.

Vad är en buttplug?

Det amerikanske ordet buttplug är vanligtvis använt bland svenskarna när de söker efter denna produkt, dock använder en del den svenska benämningen “analplugg”. Oavsett vilket ord man använder är denna sexleksak något du stoppar in i analen för öka den sexuella njutningen. Buttpluggs är formade på ett sätt som gör det enkelt att föra in på ett behagligt sätt beroende på storlek och utformning.

Den klassiska buttpluggen har vanligtvis en smalare topp som sedan blir större i diameter ju längre ner man kommer och sedan en smal del igen med en bredare del längst ner. Formen är framtagen för att det ska vara enkelt att föra in den och sedan ha den inne när den har åkt in hela vägen. Den ska helt enkelt kunna sitta kvar på ett behagligt sätt för att varken åka in längre eller ramla ut.

Anledningar till varför man använder buttplugs?

Att använda analpluggar är väldigt individuellt, det finns personer som inte tycker om det alls och personer som verkligen älskar det. Sedan finns det också personerna som är precis i början av sin resa och läser en artikel som denna för att få mera information innan sitt första köp.

Buttplugs passar både killar och tjejer och är en fantastiskt produkt för personer som vill testa på en ny upplevelse för att förhöja den sexuella njutningen.

Jämfört med vaginan kräver analen en mer försiktig approach för att inte orsaka skada. Det gäller att ta sin tid och vidga öppningen samtidigt som man slappnar av. Att använda en buttplug är ett utmärkt sätt att få ringmuskeln att utvidga sig innan man har analsex eller använder andra sexleksaker i analen.

6 sätt att använda buttplugs på - Lustlandet.se

6 sätt att använda buttplugs på

Av ren nyfikenhet

Du kanske är allmänt nyfiken på hur det skulle kännas att ha en buttplug i? Eller så är du intresserad av att ha analsex med någon och köper en buttplug för att experimentera lite där hemma. Oavsett situation går det alldeles utmärkt med att köpa en buttplug ur ren nyfikenhet.

Samtidigt som vanlig penetration

En buttplug kan innebära en helt ny upplevelse av vaginalt penetrerande sex ifall du använder den samtidigt som din partner kommer in i dig. Dessutom kan han uppleva din vagina som tDet går väldgit bra att ha en buttplug i samtidigt som du har vanligt sex, detta brukar höja njutningen för bägge parter för att det upplevs som en tajtare känsla.

För att töja ringmuskeln för större saker

Det kan vara väldigt svårt att ha större buttplugs i från start då de krävs en del uppvärmning. Därför kan det vara en bra idé att börja med mindre buttplugs och gradvis öka i storlek tills att man känner sig bekväm med att testa på större buttplugs.

Samtidigt som du får annan stimulans

Att få någon form av stimulans på klitoris samtidigt som du har en buttplug inne får väldigt många att komma snabbare. Det är absolut något som man bör testa då väldigt många säger att det kan öka chansen till orgasm.

Ökad spänning inom BDSM

Buttplugs används väldigt flitigt inom BDSM scenen där en undergiven kan få i uppdrag att ha en buttplug inne vid olika tillfällen. Det kan exempelvis vara att den måste vara inne när man är ute på stan eller sociala tillställningar.

Innan analsex

Det är väldigt vanligt att man har en buttplug hemma om man njuter av analsex. Då kan man förbereda sig om man ska träffa någon för just den sortens sex för att vara lite mera förberedd.

Gör det inte ont att använda en buttplug?

Som nämnt ovan är det väldigt individuellt och det kan finnas vissa som inte njuter av det alls och de som fullständigt älskar det. Detta gäller också för personer som aldrig har använt en buttplug innan som kan ha lättare än andra att använda dom. Analen är ett väldigt känsligt område som byggs upp med nervtrådar runt könsorganet.

För män sitter prostatakörteln 5 – 8 centimeter upp i ändtarmen som kallas för p-punkten som motsvarar kvinnors g-punkt. Här går det att ge män något som kallas för prostatamassage som kan framkalla orgasmer. Dessvärre har inte kvinnor samma typ av uppbyggnad men njuter ändå av att ha en buttplug inne i olika situationer. Genom att en buttplug inne eller ha analsex som kvinna skapas det ett tryck mot den bakre slidväggen som i sin tur skapar stimulans och njutning. Detta betyder att både kvinnor och män har mycket att få uppleva om de väljer en buttplug som verktyg.

Går det att få en orgasm från enbart analleksaker?

Det går det absolut, det går att få en orgasm av att enbart använda sig av en analplugg. Det är väldigt många som föredrar analsex framför vanligt sex då de tänder på analsex mycket mera och har lättare till orgasm. Det vanligaste scenariot är att man antingen har en buttplug i eller har analsex samtidigt som man har någon form av stimulans på klitoris. Då kan man hitta en perfekt kombo där man tar del av njutningen både från något föremål i analen och från fingrar, sexleksak eller tunga. Det är också väldigt vanligt med sex med ens partner där den penetrerar i vaginan samtidigt som man har en buttplug i.

Det gäller att testa sig ram och hitta den perfekta kombinationen som får en att komma.

Att tänka på när du använder dig av en buttplug - Lustlandet.se

Något att tänka på när du använder dig av en buttplug

Glidmedel är fördelaktigt

En stor skillnad mellan vaginan och analen är att det inte finns någon naturlig lubrikation. Med andra ord finns det inget som hjälper till när du ska ha analsex eller använda en buttplug för ett bekvämt glid.

Därför är det fördelaktigt att använda sig av glidmedel när du använder en buttplug. Annars kan det bli väldigt obekvämt och i de värsta fallen innebära skada för analen.

Tålamod och avslappning

Då ringmuskeln inte har en naturlig utvidgning för större föremål krävs det tålamod och avslappning när du för in olika storlekar av buttplugs. Om du känner dig spänd och har svårt att slappna av kan det leda till att det blir obekvämt när du för in den.

Börja med att använda den själv

Du är alltid den som känner din kropp bäst men du vet kanske inte riktigt hur din kropp kommer att reagera när du testar en buttplug för första gången. Därför kan det vara en bra idé att testa ensam istället för att bjuda in någon annan att göra det i början. Då har du full kontroll över situationen och kan testa dig fram för att se vilket sätt som passar just dig bäst.

Kommunicera med din partner

Bli inte pressad eller tvingad till att använda en buttplug om du inte själv vill. Som vi har skrivit ovan blir det bättre njutning om du känner att du kan slappna av när en buttplug åker in i analen. Om det är något din partner vill men du känner dig osäker kan hela situationen blir problematisk. Börja först med att kommunicera med din partner för att se till att ni är på samma bana innan ni börjar experimentera med buttplugs.

Börja inte med en buttplug som första steg

Värm upp med någon annan aktivitet innan ni går in på analen. Detta kan vara exempelvis stimulans från sexleksaker eller samlag med din partner. Då kan det vara enklare att ge sig på en buttplug när du känner att du är riktigt upphetsad.

Börja med ett finger

Om du aldrig har testat någon sorts stimulans i analen kan det vara en bra idé att prova lite försiktigt med ett finger. Det behöver inte nödvändigtvis vara penetration av ett finger men att man bearbetar området för att få en liten känsla för hur det känns. Om det är så att man vill börja prova med ett finger eller två är det viktigt att då också ha glidmedel redo.

Rengör buttpluggen efter användning

Det är viktigt att man tänker på att rengöra sina sexleksaker efter varje användning inte minst buttplugs. När man slarvar med rengöringen bildas bakterier på buttplugen. Det som är viktigt att tänka på när man rengör sin buttplug är att undvika steriliserande alkohol då många buttplugs använder dig av alkoholkänsliga material. Tvål är ett bra sätt att rengöra sin buttplug men det tar enbart bort smuts och inte bakterier.

Av den anledningen är det bra att använda rengöringsprodukter som är specifikt framtagna för just sexleksaker och buttplugs där innehåller är baketriedödande med också anpassat för produkten.

Hur kan man gör att undvika obehag?

Att gå in med inställningen att det alltid gör ont när man för in en buttplug är inte enbart en myt. Det ska inte göra ont att föra in en buttplug och om det skulle göra det så har man inte rätt teknik. Nedan hittar ni några viktiga punkter att förhålla sig till för att det inte ska uppstå någon obehag när en buttplug används.

Avslappning

Som nämnt ovan krävs det att man inte är spänd utan snarare avslappnad. Du har själv kontroll över den yttre ringmuskeln om du är tillräckligt avslappnad men om det finns andra faktorer kan dessa påverka hur ringmuskeln reagerar. Det finns möjlighet att använda en avslappningsspray eller kräm för att påverka hur

Börja med en liten buttplug

Om det är första gången du testar en buttplug är det en bra idé att köpa en mindre. Det går självklart bra med att också börja med ett finger för att se hur det känns. Då kan du i en lugn takt prova på större och större. Det finns också möjlighet att köpa ett kit med buttplugs som går från mindre till större för att träna upp ringmuskeln.

Ta det i din egna takt

För många krävs det att man är i någon lugn och avslappnad sinnesstämning innan man börjar med anala lekar. Då hinner kroppen anpassa sig och då blir processen mycket mer behaglig. Att trycka in föremål utan att kroppen är reda för det är aldrig en bra idé. Det bästa är att ta det en den takt som krävs för att det ska bli njutbart.

Glidmedel, avslappnande glidmedel + sprey

För att det inte ska uppstå någon friktion när du för in en buttplug krävs det någon form av lubrikation. Då kan det vara en bra idé med något glidmedel anpassad för just anala lekar eller en avslappande sprey eller glidmedel.

15-sekundersregeln

Ringmuskeln behöver värmas upp för att det inte ska göra ont då den är elastisk. Du kan ta hjälp av 15 sekunders regeln som innebär att man för in buttpluggen sakta men säkert i 15 sekunder med ett stadigt tryck. Sedan drar du ut den efter 15 sekunder och börjar om från början tills du känner att det går att föra in hela.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Våra inlägg

Sponsrat innehåll