Analsex – En guide för nybörjare 2023

Analsex – En guide för nybörjare 2023

Har du drömt om att testa analsex men är lite osäker på hur du ska börja? Då har du kommit helt rätt. Vi på Lustlandet har skrivit denna artikel för dig som vill utforska din sexuella njutning när det kommer till anala lekar. Vi går igenom vad du ska tänka på som nybörjare och tips och inspiration med leksaker och glidmedel.

Det finns många skriverier om analsex och hur det kan bli en negativ upplevelse om man testar, då är inte fallet. Generellt sätt har analsex ett dåligt rykte och förhoppningsvis med denna guide kan vi ändra på detta.

Det ska inte göra ont när du har analsex!

Det är väldigt många personer som är rädda för att testa på analsex för att de är helt inne på att det kommer göra ont oavsett hur man gör det. Denna rädsla baserar sig oftast på att en person har fått en dålig upplevelse och spridit det vidare. Dock kan vi berätta att bara för att en person har fått en dålig upplevelse från det betyder det inte att du kommer få samma upplevelse.

Den vanligaste historian som du säkert har hört är att det är två personer som har försökt sig på det och den ena har varit lite för ivrig. När man är lite för ivrig och inte låter det ske i en lugn och avslappnad takt kommer det att göra ont för att ringmuskeln inte är förberedd.

Vi dyker ner djupare i ämnet i denna artikel så att du får den vetskap du behöver för att testa på ett sätt som inte gör ont!

Börja först med en buttplug

Att först prova en buttplug är en bra strategi. Då har du total kontroll över situationen och du kan själv bestämma hur det ska ske och i vilken takt. Det finns buttplugs i alla storlekar och även de som anses vara nybörjar buttplugs som kommer i paket som går att testa.

Nedan hittar du några kit för de som är intresserade av att testa en buttplug för första gången. Dessa är av mindre storlek och också med lite olika former så att du ska få känna den form och storkel som passar dig bäst.

Kan man få orgasmer från analsex?

Det är såklart möjligt att få orgasm från att ha analsex, det finns till och med personer som enbart kan få orgasm från just analsex. Sedan finns det också de som inte tycker om analsex överhuvudtaget, det är helt enkelt vad man själv tycker är mest upphetsande.

Analsex och hur det är njutbart för både män och kvinnor

Det finns massor av saker att prova i sovrummet och inte minst anala lekar. När det kommer till analen finns det en hel del sensation som går att uppnå då det finns mycket nerver i analkanalen hos både män och kvinnor. Den interna sfinktern har också stor känslighet för både smärta och beröring som gör det till ett perfekt område för stimulation.

Det är såklart njutbart att ha analsex som både man och kvinna och för just kvinnor finns det en tunn vaginalvägg som kan ge extra njutning. Det är tämligen så att avståndet mellan slidan och analkanalen är kortast i medellinjen som sitter lite högre upp i analen som går att stimulera.

Det finns också de som säger att det går att stimulera klitoris via analen. Detta kan såklart vara möjligt beroende på hur denna stimulation fungerar. Då klitoris är en rätt stor yta kan de nedre delarna av klitoris stimuleras med hjälp av anala lekar.

För mannen finns det möjlighet att stimulera P-punkten som är motsvarigheten till kvinnans G-punkt. P-punkten är känslig för beröring eftersom det är stimulation av prostatan som sitter ungefär 5 centimeter upp i analen. Prostatan är en körtel som har storleken som en valnöt med en lite skrovlig yta.

Du måste ha rätt inställning till analsex!

Som du nu säkert förstått finns det en hel del anledningar till hur analsex kan vara njutbart för både män och kvinnor. Dock är det inte enbart beröringen och sensationen som gör det njutbart utan också det mentala.

Då analsex har mycket med avslappning att göra för att det ska bli njutbart är det bra att ha rätt inställning när du ska prova det. Genom att ha en negativ inställning kan detta orsaka obehag och kanske till och med smärta.

Därför ska du aldrig gå med på analsex om du inte själv vill och inte bli tvingad till det av exempelvis en partner. Analsex handlar om njutning och att det ska vara en behaglig sensation, det ska inte vara något påtvingat.

Orgasmer genom analsex

Som vi har nämnt tidigare är det absolut sant att man kan få orgasm genom analsex. Det finns till och med kvinnor som bara kan få orgasm genom analsex eller vanligt sex med buttplug. Om vi pratar om anala leksaker kan dessa verkligen ge en ny och spännande sensation tillsammans med vaginal penetration.

Det finns kvinnor som kan få orgasm från enbart analsex sen finns det som som enbart kan få det via vaginal penetration tillsammans med någon anal stimulans. Det är helt enkelt upp till en själv och vad som man tänder på mest.

För männen är det väldigt lätt att få orgasm via prostatamassage. Det gäller att stimulera den manliga prostatan på ett sätt som utgör orgasmen. Detta kan vara lite svårt att göra via vanlig penetration och därför finns det vissa sexleksaker som kan göra det enklare.

Det går såklart också att få orgasm när man penetrerar en anal och kan för många vara något som är väldigt upphetsande.

10 Anledningar att testa analsex

  1. Kan skapa ett extra inslag i sovrummet som kan stärka en relation
  2. Det blir en ny form av njutning för bägge parter
  3. En ny form av sex som skapar variation till det vanliga
  4. Det kan vara extra spännande då många anser det vara tabu
  5. Kan göras under mensen om kvinnan inte vill ha vaginalt
  6. Ny form av orgasm som kan vara skönare än vanliga orgasmer
  7. Kan få vaginala orgasmer att bli mera kraftfulla
  8. Bra sätt att lära sig om hur kroppen fungerar och nya sätt att njuta på
  9. Bra sätt att skapa förnedring hos ens partner med analsex (BDSM)
  10. Bra sätt till förnedring där den undergivna måste ha buttplug/dildo i analen (BDSM)

Vi har några tips för dig som vill prova analsex

Först och främst är det viktigt att du som person vill prova på analsex och att det inte är något påtvingat från någon annan. Det ska vara något som du verkligen vill och sedan också uppleva med en partner.

Det blir tyvärr inte en bra situation om bara den ena parten vill ha analsex och den andra endast gör det för den andra personens skull.

Avslappning är A och O när det kommer till analsex och då gäller det att verkligen vara avslappnad i situationen som kan vara lit svårt om man inte vill ha analsex från första början. Den största risken är om man gör det utan att vara avslappnad är att det kan bli obehagligt och göra ont.

Vi har också tagit fram några andra tips som du kan läsa igenom innan du ger dig in på analsex här nedanför:

Testa med buttplug, dildo innan samlag

Om det är din allra första gång du provar på analsex är det bra om du kommer förberedd. Det kan vara en rätt stor påfrestning att ge sig på analsex med en partner utan att ha haft något i analen förut. En rekommendation från oss på Lustlandet är att föst testa med ett finger eller en mindre buttplug för att känna på hur det känns.

Eftersom detta är ett nytt område på kroppen som du experimenterar med kan det bli olika sensationer. Det viktigaste är att du känner dig bekväm när du har analsex och att vara lite extra förberedd för att veta hur din kropp reagerar är en bra idé.

Det behöver inte nödvändigtvis vara något du provar på helt själv utan också med en partner där det sker i en väldigt lugn takt som ni bestämmer tillsammans. Detta kan göra så att upplevelsen blir riktigt bra med en partner då denna också förstår hur den ska bära sig åt vid senare skeden.

Kommunicera om att inleda analsex

Om du har en partner och du skulle vilja prova analsex med den personen är det viktigt med kommunikation. Det enklaste är helt enkelt råga rakt ut om hur den andra personen känner om analsex och om det skulle vara något som denna skulle kunna tänka sig testa.

Efter det kan det vara en bra idé att läsa på lite, som i denna artikel som du läser nu. Här går vi igenom förberedelse och vad man bör tänka på vid analsex.

Om det kommer till det att båda vill prova kan man bestämma när och på vilket sätt som man vill prova analsex. Det är viktigt att båda känner sig redo och att man respekterar ens partner om den inte vill fortsätta på grund av obehag.

Det viktigaste är att man är på samma plan och att det ska kännas bra i hela processen.

Toabesök innan analsex

Det kanske inte är uppenbart för de flesta att gå på toa innan man har analsex och tömma det som eventuellt finns i ändtarmen. Om det inte finns något att få ut är det förmodligen helt ok att ha analsex utan några överraskningar.

Rengöring av analen

Det är bra att rengöra anus innan man har analsex för att inte riskera att det kommer avföring på sexleksaker eller penis när man väl har det. För många är detta en bra rutin att ha och också något som kan få en att slappna av då det inte kommer finnas någon avföring med i bilden när man väl har analsex. Lite längre ner på sidan pratar vi om hur du kan rengöra analen med hjälp av olika produkter.

Naglarna ska vara klippta för att undvika rivningar

Då analen är väldigt känslig är det inte bra att ha vassa naglar om fingrar ska involveras i de anala lekarna. Med vassa naglar kan du potentiellt skada din partner genom att riva innanför och utanför analen som ska undvikas.

Ha inte bedövande spray som nybörjare

Det finns en del skriverier om bedövande spray och bedövande kräm då många säger att man absolut inte ska använda det under några omständigheter och andra säger att det är en nödvändighet. Det vi brukar förespråka på Lustlandet är att kanske inte använda det när man provar på analsex men senare.

Den största anledningen att inte ha det i början är att det är svårt att lyssna på kroppens signaler då det kanske finns något som tar skada som man inte känner på grund av bedövningen.

Om man är van med analsex och vet hur kroppen reagerar till det kan det då kanske vara en bra idé att använda det-.

Kondom

Kondom kan vara fördelaktigt om man har analsex med någon man inte riktigt känner så bra och då vill skydda sig mot könssjukdomar. Eller att bara vilja vara lite extra hygienisk och ha kondomen på genom hela akten.

Vad ska man tänka på när det kommer till hygien?

Hygienen är en viktig faktor när det kommer till analsex. Något som är extra viktigt är att inte gå från vanligt vaginalsex till analsex utan att rengöra penis.

Något som går att göra är att bära kondom där du har vaginalt eller analsex och sedan ta av kondomen och sedan byta hål. Kom bara ihåg att det inte går att sedan byta tillbaka då det blir det ena eller det andra om man inte rengör penisen.

Tillit och avslappning

Att ha en partner som man kan lita på är det bästa, om ens partner lyssnar på en och respekterar det som sägs har ni en uppsättning för analsex. Att vara orolig och känna sig spänd för att man inte litar på sin partner är aldrig bra. Det ska finnas en ömsesidig respekt och kommunikation där båda känner sig avslappade och kan njuta av situationen.

Uppvärmning innan analsex

Något som är viktigt innan man inleder analsex är uppvärmning. Detta behöver inte vara nödvändigt för alla men de flesta kräver någon form av uppvärmning där ringmuskeln har töjts ut lite och kan vara beredd på större föremål. Något som kan göras är att först börja med är anala leksaker som buttplugs eller dildos.

Låt det ta den tiden det tar

Låt det ta den tiden det tar, om du och din partner exempelvis använder er av en buttplug innan ni påbörjar analsexet kan det vara en bra idé att låta partnern först använda den på sig själv. Alternativt att partnern för in den i analen i en väldigt lugn takt som känns bra innan analsexet påbörjas. Kroppen behöver lite tid för att vänjas och värmas upp innan analsex.

Använd glidmedel

Kroppen har inte något naturligt glidmedel vid analen, därför är det viktigt att använda sig av glidmedel när man för in sexleksaker eller penis i analen. Det bästa är att använda ett glidmedel som är specifikt framtaget för analen.

Tydlig kommunikation är viktig

Det kan vara väldigt påfrestande att påbörja konversationen om att vilja ha analsex, speciellt om man är ung och oerfaren. Dock är detta väldigt viktigt med just kommunikation och något man måste ha på plats innan man har analsex. Det viktigaste är att vara öppen och ärlig genom hela situationen så att båda känner sig bra.

Låt mottagaren ha kontroll i början

Det är alltid mottagaren som kan råka ut för obehag och smärta vid analsex och då kan det vara en bra idé att låta mottagen styra hur sexleksaken eller penisen åker in i analen. Det kan exempelvis vara att personen som ska ha något i analen sakta men säkert backar eller sänker ner sig på penisen i sin egna takt tills den är hela vägen inne.

Glidmedel för analsex

Vi har pratat om glidmedel när man har analsex men vad för sorts glidmedel ska man använda och vad finns det för olika? Det korta svaret är ja och vi ska gå igenom lite de olika varianterna nedanför.

Det finns stor skillnad på olika glidmedel och vi på Lustlandet vill rekommendera glidmedel som är speciellt framtagna för analen. Den största skillnaden på glidmedel för vaginan och analen är att glidmedel för analen är mer tjockare och trögflytande som skapar en mer långvarig effekt. Det finns också möjlighet att välja mellan vattenbaserat och silikonbaserat.

Det bästa att använda när det gäller sexleksaker som buttpluggs eller dildos är vattenbaserade glidmedel då det finns glidmedel som inte fungerar ihop med vissa material som sexleksaker är gjorda av. Om det ska användas sexleksaker av glas går det absolut bra att använda solikonbaserade glidmedel.

Att göra rent analen med en analdouche

De flesta vill göra sig rena och fräscha innan de har analsex med någon. Det är inte en dum idé då man vet vad som brukar komma ut från den änden.

För att få analen ren kan man ta hjälp av en så kallad analdusch. Det är en produkt som hjälper en göra rent genom en mindre pump som i praktiken enbart sprutar upp vatten där bak. Den är enkel och hygienisk att använda där du fyller pumpen med rums tempererat vatten som sedan åker försiktigt in i analen. Sedan sprutas det in vatten i en långsam takt och sen rinner vattnet ut tills vattnet ser rent ut.

Det flesta gör sig rena och fräscha med en analdouche och kan rekommenderas när man ska ha analsex med sin partner.

Skölj inte tarmen för ofta

Det finns inget negativt att rengöra tarmen på detta vis enstaka gånger men sedan finns det dom som debatterar att det kan vara farligt att göra det lite för ofta. Då det finns viktiga bakterier som sköljs bort vid allt för ofta rengöring kan detta skada tarmfloran eller orsaka infektioner.

Det handlar alltså om att inte utföra denna rengöring allt för ofta för att att det ska orsaka problem.

Kan man få bajs på kuken ifall man inte sköljer tillräckligt bra

Det finns ju alltid en risk till att få bajs på antingen snoppen eller på leksaken, det är bara ett faktum när det kommer till detta område. Dock finns det ju alltid rengöring för att minimera risken till detta.

Det bästa är att först gå på toa och tömma tarmen, därefter använda sig av någon rengöringsprodukt som vi har pratat om tidigare.

Även om man är duktig och går på toa och rengör kan det finnas rester som kan fortfarande dyka upp. Det som är viktigt att tänka på är att det är absolut ingen fara och penisen tar inte skada av detta överhuvud taget.

Ett litet tips från oss om du känner dig extra nojig över att det inte kommer vara fräscht är att använda sig av kondom för att skydda snoppen helt och hållet. Då kan ni ha analsex och så fort ni är klara är det bara att slänga kondomen så är det klart.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Våra inlägg

Sponsrat innehåll